#344

UX Masterclass: Szybkie prototypowanie i prezentacje UXowe

Wiesz już czym jest UX, rozrysowałeś swoją pierwszą aplikację, słyszałeś coś o user testach i jesteś gotowa/y wejść na wyższy poziom wtajemniczenia?

Podczas wykładu poznasz tajniki bardziej zaawansowanych zagadnień UXowych – dowiesz się o szybkim prototypowaniu oraz jak przeprowadzać prezentacje UXowe i raportować wyniki badań z użytkownikami.

Dowiesz się, czym jest popularne w dynamicznych organizacjach szybkie prototypowanie i jak efektywnie i efektownie prezentować swoje projekty i wyniki badań.

Żarówka

Czego się nauczysz?

'- czym jest szybkie prototypowanie,
- jak szybko przekuwać pomysły w prototypy,
- raportowanie wyników badań z użytkownikami,
- prezentacje UXowe.
Notatnik

Wymagania wstępne

'- co najmniej podstawowa wiedza z zakresu UX,
- znajomość pojęć takich jak UX, usability, prototypowanie,
- znajomość podstawowych zasad projektowania
- znajomość podstawowych elementów UI i typów interakcji
- NIE jest wymagana umiejętność programowania ani biegłość w obsłudze oprogramowania do prototypowania.
Podczas warsztatu uczestnicy korzystają z własnych komputerów.
Podczas warsztatu zapewniamy dostęp do kawy, herbaty, wody. W porze obiadowej zapewniamy pizzę w wersji mięsnej lub wegatariańskiej.

Prowadzący

Dorota Orzeszek:

Programistka i UX designerka specjalizująca się w accessibility. Na co dzień zajmuje się tworzeniem innowacyjnych interfejsów użytkownika i rozwiązań wspomagających dostępność systemów oraz oceną użyteczności i dostępności produktów, interakcji i interfejsów, prowadzi też szkolenia z accessibility, usability i UX. WWW: http://insideaccessibility.com

Program warsztatów

  1. Przedstawienie zasad warsztatów (9:15 – 9:20)
  2. Przedstawienie siebie i szkolenia (9:20 – 9:25)
  3. Poznanie uczestników i ich oczekiwań (9:25 – 9:45)
  4. Szybkie prototypowanie i prototypy papierowe (9:45 – 10:15)
    • konwersatorium 30 min
  5. Szybkie prototypowanie w praktyce (10:15 – 11:30)
    • ćwiczenia 60 min
    • przerwa 15 min
  6. Testowanie prototypów (11:30-12:00)
    • ćwiczenia 30 min
  7. Raportowanie wyników testów użytkownika (12:00 – 13:15)
    • teoria 30 min
    • ćwiczenia (indywidualne) 30 min
    • przerwa 15 min
  8. Lunch (13:15 – 14:00)
  9. Prezentacje UXowe (14:00 – 15:00)
    • teoria 60 min
    • przerwa 15 min
  10. Prezentacje UXowe w praktyce (15:15 – 16:30)
    • ćwiczenia 60 min
    • przerwa 15 min
  11. Retrospekcja (16:30 – 16:45) – 15 min
  12. Informacja o pełnym szkoleniu, pytania uczestników (16:45-17:00) – 15 min

Uwaga

Liczba miejsc ograniczona! Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania wydarzenia w przypadku niezgłoszenia się minimalnej liczby uczestników.
Zakupione certyfikaty zostaną przesłane uczestnikom w formie elektronicznej po warsztacie. Jeśli chcesz otrzymać zakupiony certyfikat w formie papierowej, zgłoś to mailowo na adres kontakt@stacja.it.

Zapisy na wybrany warsztat zostały zakończone.